Biofilm

Covid-19 Zelftest
juli 9, 2021
Ergonomische Zadelkrukken
maart 1, 2024
Show all

Biofilm

Wetenschappers die zich bezighouden met biofilm in mondzorgpraktijken zeggen het al langer: “het speeksel afzuigsysteem alléén spoelen met een desinfectans is niet voldoende om biofilm, en daarmee bacteriën, weg te krijgen. Voordat je gaat desinfecteren zal toch eerst de biofilm weg moeten”

In het overgrote deel van de Nederlandse mondzorgpraktijken wordt het speeksel afzuigsysteem aan het eind van de dag doorgespoeld met een desinfectans. In negen van de tien gevallen met een quaternaire ammoniumverbinding. Ik zal niet beweren dat dit fout is, maar het is een misverstand dat spoelen met enkel een desinfectans voldoende is om het speeksel afzuigsysteem goed schoon te krijgen. Een desinfectans spoelt namelijk langs de biofilm waardoor altijd een paar procenten achterblijft op de wanden van de afvoerleidingen. Een paar procenten klinkt als verwaarloosbaar weinig, maar niets is minder waar. De bacteriën in de achtergebleven biofilm vormen razendsnel nieuwe biofilm. Dat zie je uiteindelijk terug in de vieze drab in de filters.

Het advies is dan ook om, voordat je het speeksel afzuigsysteem gaat desinfecteren, eerst de biofilm te verwijderen. Daarna heeft spoelen met een desinfectans wel zin.
Spoelen met Spoel en Fris Liquid zorgt voor écht schone afvoerleidingen en schone filters.
Onderzoek in proefopstellingen toont aan dat biofilm met behulp van Spoel en Fris helemaal verdwijnt uit leidingen.
De werking van Spoel en Fris Liquid is even simpel als uniek. En de vloeistof is ook nog eens milieuvriendelijk! Bovendien is de kans op resistentie tegen Spoel en Fris uitgesloten. De vloeistof probeert niet bacteriën te doden, maar zorgt ervoor dat de biofilm met daarin de bacteriën wegspoelt uit de afvoerleidingen.

De unieke werking van Spoel en Fris Liquid voor speeksel afzuigsystemen

Spoel en Fris Liquid is in Nederland ontwikkeld en wordt in Nederland exclusief voor Algold geproduceerd. U kunt uw Spoel en Fris rechtstreeks bestellen bij Algold, maar uw depot kan de vloeistof ook bij Algold bestellen.

Klaas Albers
Eigenaar/directeur Algold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

//]]>